Utolsó kommentek

Nemez blog

Nemez készítés, nemez tárgyak, nemezelés. Mitől aktuális ma a nemez? Alkotók és mesteremberek. Külföldi nemezelők, és nemeztermékeik.

Friss topikok

A nemez ma

2008.07.28. 15:43 | Nemez Norbert | 1 komment

Címkék: oktatás nemez aktualitás

 A nemez ma nem a divat felkapott alapanyaga.
A nemezből készült ruhadarabok, vagy kiegészítők nem tartoznak manapság a divatos anyagok közé. Az okok között szerepel az is, ami a többi kismerteségnél, hogy eljárt felette az idő, és kihaltak a nagy nemezfogyasztó kultúrák, és van helyette jobb modern anyag. Jellemzően nincsenek már meg az apáról fiúra terjedő mesterségátadások, és így a nemezelés tudománya is kihalt a hétköznapi életből. Tanlulják most az iparművészetin, és tanítják OKJ-s képzésen, és lehet látni minden kézműves táborban.

 

Mi készül nemezből a művészeit középiskolában és az iparművészeti egyetemen:
A netes keresésem eredménye a www.mome.hu oldalon:
Kulcsszó keresése nemez
Összesen 0 találat.

A gyakorló középiskolában a textiltervezésnél nem nevesítik a nemezt.

Mit tanulnak meg nyarata gombamód megjelenő kézműves táborokban? Talán az alapokat. Miből is lesz a nemez, és vizes leszel ha csinálod.

A körkép nem teljes, de látszik azért hogy a nemez nincs a könnyen elérhető csoportban.

Miért készül mégis ez a blog?
A nemez.blog.hu célja, hogy az alkotó, oktató, nemezehez értő emberek alkotásait megmutassa, és felfeldje azt, hogy mi ad aktualitás most a nemeznek, mint alapanyagnak. Külföldi példákat is felkeresek.

Kiindulásnak az alapokat olvasd el a www.nemez.hu oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemez.blog.hu/api/trackback/id/tr43589471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anikóci 2008.09.29. 21:55:46

Szia!
Valójában nem tudom kit is kell megszólitanom...:-)
Nemezeléssel foglalkozom sok sok éve.Szeretném ha megtekintenéd az oldalamat,mit szólsz a termékekhez? www.nemezporteka.extra.hu
Várom válaszod! Üdv Anikó
süti beállítások módosítása